♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Friday, May 6, 2011

♥ selamat hari mak ♥




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ


Yeahhhh dah masuk bulan Mei dah pon kan..Jap jewk masa berlalu,,Iman dak ucuk tuh pon dah kemain gedebak dah sekarang..hahaha Opss tadi bukak faceby then my senget fren post kat wall katenyer die dok usha belog aku kot-kot ade entry pasai hari ibu..Owh sori nyahh aku luper giler pasai hari ibu sebab bagi aku hari-hari adelah hari ibu (ecehhh ayat kaber)..hahahaha So untuk tidak menghampekan beliau aku dengan penuh kesungguhan hapdate lah belog dengan tajuk "SELAMAT HARI MAK"..cewahhhh kemain kan...

Okeh dah jom tengok sketsa pendek (konon-konon) kat bawah nie...hahahaha Agak-agak ader tak yang buat cenggini untuk mak dieorang...=)

TAJUK SKETSA : "SELAMAT HARI MAK"..
BARISAN PELAKON GLEMER : MAK (WATAK UTAMA)..AKU (WATAK PENTING)..
LOKASI : DEKAT DAPUR RUMAH PAKCIK MOHHARI..
WAKTU : AGAK-AGAK TENGAH HARI KOT..
HARI : JUMAAT SEBAB PAKCIK MOHHARI G MASJID..


Alkisahh bermulaaa.....toiyibbbbb......



.........................................
................................
........................
...............
.........
....
..
.


.........................................
................................
........................
...............
.........
....
..
.


.........................................
................................
........................
...............
.........
....
..
.


.........................................
................................
........................
...............
.........
....
..
.


.........................................
................................
........................
...............
.........
....
..
.


.........................................
................................
........................
...............
.........
....
..
.


Okehhh dah abeh...Sekian sahaja cerekarama pada hari ini..Lain kali kiter buat lagi okehhhh...So akhir kata sebeluh aku tekan publish post aku nak buat satu ucapan khas untuk mak aku..Mintak semua bertendanggg yer dan siler senyappp...(ceh ceh ceh poyo)..

"mak,,selamat hari ibu mak..mak tau tak no sayang kat mak..walaupon no selalu tak dengar cakap mak,,degil,,dulu mase kecik-kecik selalu maen sampai takhengat dunia..dah maghrib baru nak balek lepas tuh kena kunci duduk dekat luar..kadang-kadang sepah-sepahkan bilik sampai berterabor merata-rata (tapi kakak buat jugak bukan no sorang)..pastuh selalu buat mak sedey tapi tak pernah terlintas sikit pon dekat dalam hati ni nak sakitkan hati mak..sebab no tau walau apa pon no buat syurga no tetap dibawah kaki mak..(okeh lap air mata jap)..mak,,jasa mak tak dapat no nak balas sebab tak ternilai harga nya..nak sangat tau bawak mak jalan-jalan dengan hasil titik peluh no sendiri..sabar yer mak no harap 1 hari nanti impian no akan tercapai..mase tuh no nak bahagiakan mak..nak mak gembire jew selalu..tamoo cedey-cedey dah tau..ha lagi 1 nanti no bawak FK jumpe mak yer..(ecehhhh konon-konon)..mase tuh mesti mak lagi hepi kan..okeh dah mula merepek kerepek..so sebagai penutup majlis no nak ucapkan "selamat hari mak untuk mak"..lep u mak..muahxxxxx..."

(p/s : lepas ni aku nak suh mak aku bace ah entry nie..hehehehe lagi 1 kenape lah taik lalat aku kejap ade kejap takdek yer..ajaib lah..hahhahaha)

2 comments:

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

welkem bro nard...insyallah ade mase ceq try mengejoinkn diri okeh..hehhehehe =)