♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Thursday, April 14, 2011

♥ cerita sadis dimalam khamis ♥





السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ



selamat pagi sumer..opsss maaf sudah petang rupernyer..hahaha dah lamer xhapdate citer asyik2 hapdate segmen berbloglist jewk..okeh jadik dihary yang sungguh istimewa nie dengan kehadiran mentari yang memancor-mancor nie tuan tanah nie nak berstory pasai bisnes..al kisahhhh toiyippppp,,citer bermule malam tadik apabila 2 orang budak sedang bergayot ditalipon..bukan bermadu-madu kaseh sambil menyatakan perasaan kerinduan yang melampau,,atau pown bercerite mengenai si kawan yang ader boifrenn baru..ohhh tidak tidak tidak tapi kami mengadakan xtvt berangan bersama-sama..apekahhh...??biler citer pasai berangan aku teringat kat entry lepas..owhhhh heaven sungguh...=)


kisah bermula....

................................................................................................................................................................
incik FK : agak-agak laa kan nanty kiter nak bukak bisnes aper ek..??

cik JENAB : wahhh awok nak bukak bisnes kew..??bley jugek,,sayer nak jadik tokey..tapi sayer nie bukan otak bisnes xtaw laa selok belok sangat,,len laa awok tuh..

incik FK : ermmm kalu ekot plan memang teringin gak nak wat bisnes sendiri..awok ader cadangan pape x nak bukak bisnes aper..??cam nak tercabot dah pk nie..(hahaha nie aku tambah)..

cik JENAB : ntahlaaa yer memalam cenggini otak xberfungsi sangat nak berpk..(konon lah padahal malas nak pk)..laaa awok rase bisnes aper yang awok nak wat sangat..??

incik FK : rase cam nak bukak kedai TOTO laaa...

............................................................................................................................................................


kedai toto...(sekadar gambar hiasan)


pearghhhh mase tuh aku pown mulaaa rase cam nak berangennn jewk...dalam haty dah pk budak nie nak kene ceramah preee nie..ader kew patot nak jual TOTO..xtaw kew mende alah tuh harammmm...7 keturunan kene sumpah kang...dalam haty nie dah mula menyusun ayat nak mensoundd kaw kaw budak nie..muke aku yang agak-agak comel (ah pasan) tadik dah muleee berubah garang...grrrrrrrrrrrrrrrr



beranie kaw nak bukak kedai toto..!!!!!!!!!tengok nie muke dah maraaa sket laie leh bertuka ijauu taw...!!! (sekadar gambar hiasan laie)


tapi tibe-tibe.................

..........................................................................................................................................................

incik FK : lahhh awok nie kenaper..??sayer bukan nak bukak kedai toto yang nombor-nombor tuh laa..saya nak bukak kedai toto yang orang dok goling-goling atas dye tuh..yang memalam awok dok lap air lior tuh..(erkkkkk)..

cik JENAB:owhhhhhhhhh...cakap ler TOTO tuh..saspender betol lah..

.........................................................................................................................................................

name supe tp orang nyer lelaen..konpiusss lahhh kejap..hahahhahaha

xtvt berangan diteruskan laie....

............................................................................................................................................................

cik JENAB : eh eh sayer rase cam nak bukak bisnes jual ikan lah...

incik FK :diammmmm...(aku taw dye ngah tergoling-goling gelakkan idea aku..demmm demmm demmmm)...nak jual ikan,,naper nak jual ikan..??

cik JENAB : ntahhh sebab cam besh jewk..ikan kan orang beli ary-ary..mesty untungkan..kiter juallah kat kawasan kg awak tuh..kan ulu (tanpa rase besalah aku kutuk) sket macik2 n pacik2 kat saner mesty malas nak g pasa jejauh kan..haa amacam okeyy x idea sayer..??

incik FK : eh eh suke suki jewk kutok tempat orang..tempat awok tuh dah laa jalan berlobang-lobang abehh sportrimm sayer bengkok mase datang ary tuh..(cehhhh kene balek)..

cik JENAB : alaaa sowiii laaa bukan sengajeee...(dalam haty dah betol xnk ngaku lak huh)...haa amacam..??nanty kiter beli laaa van untok jual ikan,,awok bawak laa van tuh keliling kg pastuh tekan hon "pet pet pet pet" sambil jerit "ikan,,ikan,,ikan,,ikan..ikan ader,,sayur ader,,ayam ader,macam-macam ader"..hahahha

incik FK : tanak laaa sayer..ader kew patot orang encem suh jerit-jerit jual ikan maluuu lahhh..jatoh sahamm sayer...laie pown orang xmakan ikan skung sebab ikan-ikan skung dah kena radiasi nuklear kat jepon tuh..kang xpepasai cacat seumur idop kang..

cik JENAB : diammmm sambil menyumpah dalam haty..(siottt jewk ayat cam nak muntah lak)..

.......................................................................................................................................................


ermmm agak-agak kalu aku yang meniage ikan tuh ader ruper cam nie x..??ceh ceh ceh haruslaahhh plesing dengan post yang agak comel yer..hehehehhe (gambar untuk hiasan sahaje)


then aku dapat idea laie..nak kasik taw lah jugek moge-moge idea nie diterima..

...............................................................................................................................................

cik JENAB : haaa sayer ader idea..macam maner kalu kiter bukak bisnes kedai makan..??haa nie bisnes femes emes diabad nie skung..

incik FK : boleh tuh boleh tapiii..(nie aku geram nie ader jewk tapi nyer)..

cik JENAB : tapi aper plakkk...??

incik FK : okeh cam nie,,kiter kena upah tukang masak kan..yelaaa nak harap awok yang masakkk harammmmm...(sentappp mak nok)..pastuh cube awok pk caner kalu tukang masak kiter ciritt birittt hary tuh saper nak masak..??

cik JENAB : lah upahlaa 2 orang tukang masak...abeh citer..

incik FK : tapi caner lak kaluu 22 saket pewot sambil cirit birit berjemaah..??saper nak masak..??

cik JENAB : erkkkkk...(susa tol cakap ngan orang tue nih)..

...........................................................................................................................................................

mak aitt 2 hengget jewk..bio betoi...kalu aku bukak kedai nie mau lingkoppp bisnes..hahahhaha (sekadar gambar cuci-cuci mater sahaje)..

.........................................................................................................................................................

cik JENAB :ok la ok laa tanak suda..tapi sayer ader last idea nie..nie last nie taw pas nie dah xdek idea dah..dah abesss dah...

incik FK : apedye cer citer cer citer...(eh eh lempang kang budak nie)..

cik JENAB : sayer ader cite-cite nak bukak kedai runcit lah..sayer tengok macik kat umah sayer tuh cam dah kaye jewk bukak kedai runcit..dulu sket jewk barang dye skung sayer tengok perfume one drop pown dah ader jual..canggih betol kedai dye..

incik FK : owh yekew..abeh nanty kalu awok nak bukak kedai runcit awok nak jual aper jewk..??

cik JENAB : sayer nak jual SANTAN lah..

incik FK : (terus ketawe tergoling-goling)..

cik JENAB : kuang asammm nyer budak...=/

...................................................................................................................................................

hajat dihaty nak bukak kedai runcit..xkesampaian laa kot baru cadang dah kene gelak..aisssshh..(nie gambo sajewk2 untuk tengok2)



perbualan diteruskan laie walaupown haty ngah bengkek dek diketawekan tadik..

............................................................................................................................................

incik FK : haaaa jom bukak kedai jual moto nak..??

cik JENAB : ek ele tolong laaa kasi bisnes yang gegel sket..leh gak sayer join the club..laie pown bukan awok rety nak repair2 moto pown..(amekk kaw kene balek..hahahha)

incik FK : alaaa upah orang lah..kiter kua modal jewk..kiter beli motor sekenn pastuh kiter tuka cover dye tuka tuh tuka nie kasi baru dan chantek sket pastuh kiter jual lah..pastuh kiter bukak laa "kedai motor terpakai.."

cik JENAB : okey jugak tapi bukan orang beli motor hary-hary pown..laie pown orang skung maner laa nak beli moto seken laie dah sumer nak motor baru..len laa pokcik2 kat kg awok mungkin laa nak sebab nak bawok g kebun..(yesssss tibai dye laie)..

incik FK : ermmmm yelaa yelaaaa...(nada sedey)..

.....................................................................................................................................................

kedai moto terpakai incik FK...hahahha xleh blah...(gambo copy paste dari puan goggle)

pastuh aku pown kasik cadangan laie..

..............................................................................................................................................

cik JENAB : haaa nie last idea cam nie laa kiter bukak kedai baju nak..??

incik FK : lahh tadikkk cakap xdek idea dah..nie last plak..aishhh macam-macam laa awok..awok nak bukak kedai baju aper..??

cik JENAB : laaa baju laa..baju gegel,,baju boboy,,baju baby,,pastuh kiter jual gak toto,,kasut sket,,tudung sket kire mempelbagaikan barang laa dalam kedai tuh..haaa best kan idea sayer..

incik FK : besh ape nyerrr..kalu sumer barang ader bukan kedai baju dah namenyer..pasarayee dah tuh..ha jangan luper jual SANTAN sekali...hahahhahaha

cik JENAB : sajewkkk laa tuh kan......grrrrr

..............................................................................................................................................


kedai baju yang akan ditranformasikan menjadi pasaraya menjual santan....demmm!! (gambar contoh jerr)


pastuh tengah-tengah sesi kutuk mengutuk dan gelak menggelak tuh tiba-tiba.....


..................................................................

tiba-tibaaaaaaaaa...

................................................................

ttuuuuttt tutttt tutttt tutttt...


lahhh kedit abeh laa plak...aku pown aper laie tarik toto terus zzzZZZzzzZZ ah..kol 3 pagi baiii xlarat den nak layan meknoh kaw dah..hahahhaa malas dah ah tepon budak tuh balek konon-konon majukk laaa sangat...hahahhahaha



(p/s : ermmm agak-agak korang ader idea laen x tok aku bukak bisnes konon-konon nanty..=) )


6 comments:

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

FK?? sape kah? jeng..jeng..jeng..
jual tempe la ..

♥ ..misz jenab..♥ said...

huahuahua..FK xkan xkenal kot..my lebly farid kamil lah..hehhehehe...tempee yer,,oritee nnty aku usulkan..hahhaha =)

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

heh! pasannn~

♥ ..misz jenab..♥ said...

hahahhaha..bukan pasan tapi knyataan..hahahhaha

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

huahahaa...pijah wat lawak..hueh hueh hueh....

♥ ..misz jenab..♥ said...

amboi amboi amboi..jangan gelak sangat lah..cepok kang..grrrrrr...