♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Sunday, May 29, 2011

♥ tabiat ke tebiat nie ♥



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ




Yeahhhh entry baru entry baru...Ayat yang sama aku nak cakap yang aku dah lame tak hapdate entry baru..Sori lalink lalink kuh sekalian sejak bekerjaya nie tak cukup masa kot nak menconteng monteng belog nih..ecehhhh terasa poyo pulak ah..(sudah laa kaw padahal memang kaw malas pon + takde idea baru nak tulis pasal ape jangan salahkan keje pulak)..

So disebabkan hari nie macam tetibe pulak ade masa makanya tuan tanah pon teramatlah rajin menghapdate belognyer..Okeh lah tajuk pon dah tau kan,,idea tercipta berdasarkan pengalaman diri sendiri,,sejak 2 3 menjak nie aku suka memerhatikan diri sendiri yang agak pelik melik je perangai..(eh jap acane kite memerhatikan diri sendiri)..Tak tahulah angin kus-kus celah mane yang menyampok diri nie..Owh hawww deiii uuu..Agak-agak nak tafsir acane nih..??=/




1st of all aku nak stoly moly pasai sindrom pertama ni ha,,aku dah buat flow chart dan mendapati bahawa sindrom down eh tak sindrom pelik ni melanda sejak aku start bekerjaya kot..hahahaha cam siott jew statement..Okei berbalek kepada tajuk utama,,siyes dowh sejak akhir-akhir nie aku selalu sangat ketawa sorang-sorang terkekek kekek mengilai bagai (okeh mengilai itu tipu) serta tersengeh mengeh macam kerang busuk seorang diri..

Dan yang paling dasat bila aku bercakap dengan menda lain yang tidak bernyawa seolah-olah menda itu mengerti isi hati yang aku luahkan dekat dia walaupon die sendiri tidak paham langsung ape aku nak cakap macam aku cuba nak sampaikan sekarang dekat korang dan korang pon tak paham aku nak cakap ape sekarang..("oit giler ko cakap ape ha"kata seorang follower cik jenab tersayang)..hahahaha dah laa aku pendekkan cerita dongeng ni yer..Aku nak cakap sekarang aku tersampok sindrom tersengeh sorang-sorang + bercakap sorang-sorang..Got it..??Bagusss...

situasi 1 :
lokasi : dalam opis tempat keje aku..
waktu : pagi sampai petang..

Aku keje dekat department ISO senang citer lamsam macam QA la..More to quality..I got my own pc,,my own table dan jugak own phone kringg kringgg kringg..(memudahkan aku nak order makan tengah ari) and work with a lot of file file file file and filessss..hahahaha Sindrom aku mule datang bila mana aku menghadap pc lah..Secara tibe-tibe tanpa diduga mesti aku sengeh tetibe bukan ape aku nampak cam FK senyum kat aku alek-alek pc upernyer..Kadang-kadang tuh boleh pulak aku pegi tanyer pc tuh "ko dah makan ke"...tak pon "oit pc ko tau tak yang aku dah boring tengok muke ko ari-ari asyik ngadap ko jek cer try cer try letak FK ke tak lah boring"...hahahaha kalau pc tuh boleh cakap sah-sah dia akan cakap "ko nie ngok ke ngek budak"...cehhhh....=/

Tapi nasib baik lah sindrom pelik aku ni masih tidak diketahui oleh orang-orang opis..Lagi-lagi bos aku kat blakang,,kalau terkantoi kang malu lah weh..Mau aku pegi keje pakai topeng atromen..hahahaha So lepas ni aku rasa aku tamoo dah kot cakap dengan pc tuh sebelum rahsia aku pecah..Lepas ni aku nak try praktikkan dekat dalam toilet je lah,,tak dek sesape an leh ah aku try bersembang dengan kepale paip plak...hahahaha (okei lah tuh dari aku bersembang dengan 'toilet bowl' tuh erkkkk =/ )



Situasi 2 :
lokasi : atas incik moto..
waktu : dalam perjalanan pegi atau balek keje..

Mula-mula sekali papehal siler jangan gelak dengan lukisan dodol dekat atas nie..Aku luku kang..hahaha CIK DUYUNG itu moto yer bukan basikal tau tau tau..hehehe So as usual la kan,,every morning aku pegi keje dengan menonggeng eh eh cilap plak menonggang incik moto..Biase laa baru keje bai nasib baik incik moto ada kalau tak menapak jew laa aku..Ah giler kaw nak menapak dari rumah,,naek incik moto pon amek masa cincai cincai 20 minit nie kan pulak nak menapak mau aku amek masa sehari..hahaha Okeh lah tapi bukan nak citer pasai incik moto lah aku nak cite pasal perangai aku masa menonggang incik moto..

Eh kaw paham tak boring die macam mana kalau bawak moto sorang-sorang..Kalau dekat tuh lain lah tak sempat ko nak boring,,ni tak 20 minit tuh weh tuh belom tambah mase aku control ayu mase bawak moto sebab ade mamat ensem kat belakang ngah try test nak potong aku..Kalau ade kes macam nie tambah lagi 2 minit kot..hahahampeh...Makanya untuk tidak membuang masa aku dengan sia-sia makanya sepanjang perjalanan pasti aku akan melalak-lalak tak pon aku akan mengomel sengsorang lagi-lagi kalau aku ade nampak mende yang bukan-bukan..

Penah sampai 1 ketika masa tengah stop traffic light ke ape ntah tuh aku dengan tidak sedarkan diri boleh pegi melalak lagu 'pelamin angan ku musnah' tetibe..OOOO mak ait serta merta aku tersedar dari lamunan mimpi buruk bila mana sorang pakcik dah tersengeh mengeh ketawekan aku..Tanpa menoleh kekiri dan kekanan apetah lagi kebelakang dengan kuase tenuk aku pecut lelaju untuk mengcover diri..Adesss dah terbiase kot kalu drive keta mesty sambil lalak-lalak ni kes tabiat lah ni..Dalam keta tuh lain kire lah ni takkk maluuu nyer aku..So start dari esok aku dah berazam dalam diri lepas ni dah tanak lalak-lalak dah aku juz nak berzikir dan berselawat jew..hehehe Mana la tau kan tetibe ade pakcik mana-mana terdengar alunan zikir aku terus tertarik hati nak amek aku jadi menantu die..hauhauhauhauhau (imaginasi imaginasi imaginasi)...


Kesimpulan yang dapat disimpulkan disini aku rase mungkin lah sindrom aku nie tersampok dek kerana aku sedang menyesuaikan diri lagi kot..Yelah tempat baru,,geng pon tak dek..Kat opis sume akak-akak yang dah kawen dah ade anak..Terasa aku ni budak bawah umur pulak..sob sob sob..Nak tego bebudak kat kilang pon segan lagi kebanyakan lak foreigner kang sala tego kang mau kena maki lak kang..Kalau maki aku dalam bahasa sinetron aku paham lagi kalu dieorang maki dalam loghat myammar tak ke haruuuu...Lagi pon aku nie freshiiieee lagi so saba lah cik jenab yang comel nanti ade la geng ko tuh nanti..hauhauhauhau cool bebeh..=)




(p/s : aku penah cakap nak citer pasai 11 mei kan,,so guys its my 1st day keje..yipppii wish me luck okeiii..semoga aku leh baya loan ptptpu aku sampai abesss..=) )

9 comments:

syahmi said...

Oooo.. dak nyahh ni da keje upenye.. x cter pon.. sob sob.. kat ne??

syahmi said...

OOooo.. da keje upenye dak nyahh ni.. x cter pon.. sob sob.. keje ape? kat ne?

suha said...

sonoknye dh keje (^_^)

erk bek ko ubah sume ye sebelum org tanjung rambutan ajak ko gi tempat dorang..haru u!hahaha

suha said...

sonoknye dh keje (^_^)

erk bek ko ubah sume ye sebelum org tanjung rambutan ajak ko gi tempat dorang..haru u!hahaha

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

syahmi : hehehehe dah laa nyot..aku keje s.alam jewk..kuikuikui ingt ko dh taw..=)

suha : hahahahaha..itulahh cuak jugak aku dok..wisau lah takot jadik laen plak..kehkehkeh

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

hahaha..ko mcm tau2 jek aku nak mempersoalkan pasal 'beskal' ko tu..hik3..la..ko nie..ok la tu..aku xpndai lukis org nga wat kerja lain...org kaku jek..

**jeles giler ko keje..hurm.. :(

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ : huhuhuhu aku tngk cam cacat jewkk dodol aku..hahahaha alaaa sabo laaa nnty hang keje larr yer sayang..=)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ko tgok dodol aku lg la...botak...cam nie...hihi

http://cikduyung.blogspot.com/2011/05/kau-selalu-ada.html

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ : hehehehe ok laa tuh syomelllll aper...cam aku si syomelll nie..hahahahha