♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Monday, June 20, 2011

♥ selamat hari abah wahai abah ♥





السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ



Sekarang dah tengah-tengah bulan Jun..(tengah-tengah ke..??lebey kurang lah..) rasa macam semangat giler nak tulis entry pasal "hari abah"..Padahal hari abah dah lepas semalam,,sokmo gitu ari tuh masa "hari mak" terbuat entry kemain awai..huh xperla..Jadi si anak kenalah berlaku adil dan saksama supaya tidak ada kes jeles menjeles dikalangan mereka..Kalau pok incik dah tacing haruu dibuatnya nanti..hauhauhau So tanpa membuang masa moh kiter layan meknah satu-satunye hero family aku nih..=)



Ya ini family aku..Keluarga kecik-kecik aje juz ade pok incik sebagai incik taiko family,,mok incik sebagai penolong mafia dan anak-anak mereka 4 ketol itu sebagai konco-konco..hahaha Yehaaa konco-konco family nie sume gegel-gegel so hal ini menimbulkan ketidak puasan hatian yang menebal dijiwe pok incik gare-gare beliau takdek geng..hauhauhau Sabar pok incik sabar kurang usaha dulu tuh..tettttttt...=P



Pok incik adalah seorang ketua keluarga yang sangat garang..(okeh itu tipu kadang-kadang garang)..Beliau mempunyai hobi yang sangat best iaitu membebel..Siyes kalau abah aku membebel memang mengalahkan mak aku..Kalau dia dah start bebel tahan jew lah taik telinga sebab berkemungkinan 3 hari 3 malam baru habis bebelan dia tuh..

Disebabkan beliau adelah satu-satunya jejaka macho didalam rumah makanya kami sangat-sangat takot dengan beliau..Penah satu hari masa tuh nak balek kampung umah atok lepas tuh masa tengah jalan aku boleh pulak tetiba tercari-cari kad pengenalan ada dekat mana..Dalam hati dan sumpah seranah dah sebab careless tak check purse awai-awai..Masa tuh dah nangeh terhinjot-hinjot bahu dah sebab takot nak bagi tahu yang aku tak bawak kad pengenalan..Bila dah kantoi ape lagi mengamok lah pok incik tuh lantas serta merta patah balek dengan hati yang bengkek..Memang tahan telinge jew lah sebab dia mengomel tak berenti start gerak dari rumah sampailah kiteorang sampai kampung halaman..Bayangkan~~~~~ =/

Selain itu beliau juga seorang yang keras kepale..Okeh aku tak tahu nak guna penjodoh bilangan apa,,kalau orang tuh nak dia jew betol sume orang panggil apekah..??Kadang-kadang tak sume menda yang dia cakap tuh betul tapi dia tetap menegakkan benang yang basah..Sampaikan kitaorang si anak-anak dah paham bebeno dengan perangai pok incik itu..Kalau dia cakap itu maka itulah tak akan mungkin itu akan berubah menjadi ini..Tapi mungkin die bertindah sebegitu sebab dia tanak nampak dia lemah depan anak-anak kot..hikhikhik

Tapi walau seganaz mana pon beliau,,segarang mana pon beliau,,dalam hatinya tetap ada taman jugak..(tengok kaler baju pon dah tau bai,,mati aku kalau abah tau,,tak penah hayat aku tengok dia pakai baju kale pink)..Naluri seorang abah terhadap anak-anak nya tak kan kemana samalah macam mak..Walau kejam mana sekalipon,,jauh mana sekalipon,,anak yang degil acane pon,,keras kepale sekalipon beliau tetap akan mengambil berat terhadap anak-anak nya..Siapa yang sanggup pegi hantar pegi amek ko dekat stesen pukul 2 3 pagi ha..??Siapa yang sanggup datang JB sebab nak tengok ko konvo ha..??Siapa yang bagi duit dekat ko mase ko study dulu ha..??Siapa yang sanggup belikan ko lappy sebab selalu mengadu susah nak buat assngment..??Siapa..??siapa..??siapa...?? kalau bukan abah ko tuh..



Kadang-kadang aku kesian jugak dengan abah aku nie,,yelah kecian die xdek geng macam kiteorang..Dulu family kiteorang memang ada seorang putera tapi Allah amek arwah abang dulu sebab Allah lebih sayangkan die..(mak aku selalu cakap macam tuh masa kecik-kecik dulu sob~sob~sob~)..Aku pon xpernah jumpe arwah abang sebab arwah abang pergi masa aku tak lahir pon lagi..Insyallah sampai satu masa dan ketika pasti kita satu family akan jumpe abang dekat sana..Aku pon teringin sangat nak jumpa dengan abang nak panggil "abang"..Sabar yer abang tunggu kitaorang semua yer..=(

Okeh dah tamoo tacing-tacing ah..Ha lepas tuh biaselah kan budak-budak gegel kalau dah kecik-kecik permainan peberet mestilah yang berunsurkan kegegelan sikit..Main jiropai lah,,maen masak-masak lah,,main kawen-kawen lah,,maen bebey-bebey lah..hahahaha xbley blah maenan aku dulu-dulu..Dah tuh korang bayangkanlah takkan lah abah aku yang cool,,giler taiko tuh nak join da club maen jugak..cetttt ape barangkan..hehehehehe



Tak pelah pok incik,,insyallah satu hari nanti bila dah sampai seru akan ku hadiahkan buatmu seorang geng..hakhakhak (gelak gatal)..Masa tuh abah dah tak payah boring-boring lagi,,adelah geng abah nak pegi menjala ikan,,geng nak ngumpat-ngumpat,,geng nak tengok cite hindustan (abah aku giler hindustan)..hahahaha Terasa poyo pulak buat statement macam tuh..Insyallah kalau dipanjangkan umur No nak abah ade masa hari bersejarah tuh,,nak abah jadi wali,,nak abah tengok anak abah yang dulu kecik,,noty-noty tuh sekarang dah besar..Insyallah kan abah kan kan kan..sob~sob~sob~..



Dah laa hari abah mane boleh buat entry sedih-sedih kan..So akhir kata terimalah secubit ucapan yang eklas dari lubuk hati yang paling dalam nie..hehehe


Dear my abah,,

* Thank you untuk segalanya..

* Thank you sebab bagi No pegi sekolah..Kalau tak mesti sekarang takreti nak main faceby..

* Thank you sebab selalu marah-marah..If tak mesti dah tak jadi orang dah sekarang..

* Thank you sebab selalu belikan laksa bila ada pasar malam..Walaupon kadang-kadang laksa tuh taksedap..

* Thank you sebab belanja baju raya tiap kali hari raya..Kadang-kadang raya deepavali pon dapat jugak sebab kena paw..

* Thank you sebab bayarkan bil berokband sampai sekarang..Walaupon No taw kakak jeles punye..

* Thank you sebab kasi No curik kedit dekat dalam tepon abah..Walaupon No tau abah mesti tau punyer sebab kedit asyik hilang jew kan..

Amboi kemain banyak nyer thank you..And THE LAST THANK YOU IS,,THANK YOU FOR BEING MY ABAH..you are the great and best abah in the world lah..1st time aku nak cakap I LEP U ABAH..hehehehe =)


(p/s : agak-agak abah aku terharu x kalau bace entry nih..??)

8 comments:

syahmi said...

nakal upenye No ni.. No??? hakhakhakhakkkkk...

syahmi said...

nakal upenye No ni.. No?? hakhakhakhakkkk....

syahmi said...

nakal upenye No ni.. No??? hakhakhakhakkkkk....

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

syahmi : agak-agak ko penah makan kasut kepam saiz 6 x..??grrrr sajewk laa tuh kn kn kn kn...=P

suha said...

romntik gitu hahaha (^_^)

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

suha : eh eh ko dah kenape..hahahah biaselaa sekali sekale ape salanyer..hahahha

kambeng.karbonat said...

kk nk ucap selamat hari ayah jgk. :D

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

kambeng.karbonat : mekacih kk..selamat hary abah tok kk jugak..hahaha (tetibe)..=)