♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Sunday, July 17, 2011

♥ bunga-bunga cinta di Putrajaya ♥







السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ





Salam sayang untuk yang sudi bace entry nie walaupun aku tahu berape ketol sangat yang sudi singgah belog yang tak seberape nih..Ceh ceh ceh ayat tacing..Makanya kita kena bersikap peduli tidak kesah langsung yer..Pening..??Hanya orang-orang terpilih boleh memahami isi tersirat ayat tersebut..Sesungguhnya hidup takkan indah kalau hari Ahad tak update belog yer..*okeh tak dek kena mengena pon*...Lepas tuh hidup jugak takkan ade makne kalau tak buat entry kasi orang laen jeles sikit...*okeh lagi tak boleh blah*..Kita teruskan ke tajuk asal sebab mukadimah yang panjang boleh buat orang berbulu nak bace kan kan kan..*ngaku jew lah yer*..


Minggu lepas hari Ahad ada pergi jalan-jalan cari jodoh dekat Putrajaya..*what the fish cake*..Okeh jodoh itu tipu sebenarnyar pegi jalan-jalan dekat FESTIVAL BUNGA DAN TAMAN PUTRAJAYA..Yer tuan tanah perangai macam siot jew sebab buat cerita kepam padahal pegi minggu lepas tapi minggu nie baru nak buat entry..podachiii sungguh..



*tolong maafkan tuan tanah yang poyo bergambo dekat banner tuh..Owh hari nie last day sape tak pegi memang rugi tahu..(sambil buat muka belagak giler nak maty)..*



Nama pon festival bunga sudah menjadi lumrah hukum karma alam laa sah-sah dekat sana banyak giler bunga takkan banyak pokok durian pulak kan..Makanya memang tempat ni sangat sesuai bagi mereka yang ber'cinta' giler dengan bunga..Peratus yang pergi pon berkemungkinan besar golongan wanita sebab boleh soping moping bunge..yipppiiii...*kalau bawak mok incik mesti kena sewa lori kot*..

Dan kalau ada golongan jejake pon mungkin mereka sebenarnya datang dalam keadaan keterpasaan sebab kena bawak sang isteri mahupon sang awekz..Hakhakhak siyes tak tipu sebab aku nampak ade pasangan kapel tuh si jejake terpakse berhempas pulas menjadi cameraman sedangkan si awekz sebok mencari posisi posing yang paling havoc..Setiap kuntum bunga si awek nak bergamba bersama,,ko bayangkan kalau dekat sane ader beriban-riban juta milion bunga mau haruuuuu jadi pakwe die..



*okeh cube teka mana satu bunga..??(okeh bai tahu terpoyo)..Gamba nie jelas terpancar kebatakan tuan tanah sebab dekat bunga plastik orang jual pon boleh pegi plesing amek gambo dengan muke penuh tak malu...)



Tema dia MAWAR UNTUK SELAMANYA...hamboiiii so manisss kan..Merata-rata boleh nampak bunga ros tahu..Contoh macam nie die gantung mantung bunga ros yang dalam tabung uji dah macam tanglung manglung dah..Tapi yang tak best baru 2 hari bukak dah ada bunga yang layu ditasik madu dah..Jadi nak bergambo plesing bagai pon nak kena pilih bunga yang nampak segar megar lagi baru cahaya keimanan tuan tanah terpancor...*sila muntah berjemaah sekarang*


*penat berjalan merayap macam hape je haruslah kita menikmati keindahan tasik nyer..Sambil menghirup udara segar..*segar lah sangat,,kalau dah orang berduyun-duyun terjah pesta tuh bau kepam,,cagu,,hangit melekit semua ade termasuklah diri sendiri..erkkkk*

Lepas habis semua udara segar disedut dengan rakusnya tanpa memikirkan manusia laen perjalanan haruslah diteruskan..Tibe-tibe si batak nampak troli kuning giler mantol nie..Cepat-cepat suruh amekkan gambo..

*ari tuh aku ade post gambo nie dekat faceby,,lepas tuh aku tulih "anak solehah haruslah belikan mak die bunga kaler pepel 1 troli lepas tuh suh mak tanam keliling rumah"..Hasilnya ramai jugak makhlok yang like dan meninggalkan caci maki mengatakan aku poyo dan perasan...Cissss nak berubah jadi anak solehah sikit pon tak boleh..Korang nie ape pon tak boleh lah..hahahaha*





*ceh ceh ceh muke berlakon tak boleh blah kunun-kunun..Bunga ros ni dah takdek bau sebab aku orang yang keberapa juta milion ntah yang dah cium*


Okeh dah malas nak buat review lebih lanjut lah..Semput tahu..Tengok gambo sudah yer..Tak paham baru tanyer....

*ini tok dalang yang ajak aku pegi sini..Nie angah aku..Aku sayang die 5 saat..(dapat pegi jalan baru nak sayang bagai)..So sesape agak-agak nak aku sayang jugak jom laaa pegi jalan-jalan..Awwww*


*sumpah lepas ni dah malas bawak budak skema alam nie..Baru jalan sikit dah penah..Tak kesampaian lagi hajat aku nak berplesing dengan bunga taik ayam dah kena balek..Booooooooo laaaaaa booooooooo...geram tahu takkk...*




*moral of the stoly moly nak keluar jangan bawak budak kecik..sekian..hakhakhakhak padan muka..booooo lagi booooooo dalam air...bulp bulp bulp bulp...*


Dan yang paling best sekali diabad dan alam semesta ni bilamana dapat bergambo dengan rainbow rose..Siyes memang batak bila tengok,,dah macam eskem paddle pop tahu kaler dye..Rase ari tuh macam nak sorok dalam baju je lepas tuh bawak balek rumah..kuikuikui lahanat betol perangai kan..So amacam..??agak-agak terliur tak tengok gambo-gambo aku nie..So simpan je lah niat murni nak pegi tuh tahun depan pulak yer..Sekian..=)




(NOTA KAKI : lepas nie nak buat pasal GRAF EMOSI lah..nantikan kemunculannya)

4 comments:

nur diana rozali said...

errr..sy xpaham,nk tnye buleh? keh3

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

nur diana rozali : apee jelesss kew..??hahahaha

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

subhanallah! rainbow rose cantiknyer...................

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ : tahu takper..giler lawa nyahhh..ase nak amek bawak balek je taw..=)