♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Sunday, July 3, 2011

♥ hari rabak sedunia ♥





السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ




Owh hari ahad yang penuh dengan aktiviti peng'rabakan' poket secare besar-besaran..Penat tak payah cakap kemainnnn mengalahkan orang bekerja tak hengat..Ingat hari ahad yang indah cenggini bolehlah membongkangkan diri didalam bilik sambil dibuai mimpi basah yang indah bersama Farid Kamil..Tuk tuk tuk !!Aduh pepagi lagi dah ada orang dok ketok pintu bilik..'Nie pehal nie nak cari gaduh betul lah'..Hati aku mula bermonolog dalaman sendirian..
...................................................................................................................
Along aku : No,,bangun lah jom pegi pasar..

Si busuk tak mandi : Pasar mana..??

Along aku : Pasar depan stadium tuh..Jom lah nak beli 'tuperware'..

Si busuk tak mandi : Pukul bape nak pegi..??

Along aku : Pukul kamu bangun..(sambil dok tersengeh-sengeh..

Si busuk tak mandi : Kalau pukul aku bangun pukul doplas lah..Cetttt nak perli aku lettew...(kate aku didalam hati)..
....................................................................................................................

Masa kat rumah aku dah pasang niat tanak beli ape-ape..Malas lah sebab takdek ape nak beli,,tapi ternyata niat suci murni aku tuh memang 'janji manismu' jelah..Sampai sana ha amek kau semua nak grab..Lepas nie kalau pegi lagi dah kena bawak lori sebab tadi bawak incik moto jew so tak boleh beli banyak-banyak sebab tak muat bakul...(T_T)


Sampai kat umah ingat nak qada tidur pagi tadi,,ternyata lupekan jew lah mimpi-mimpi indah semua tuh..Baru jew nak landing baek punyer atas katil along aku dah dok jerit,,"lepas semayang zohor kite kua lagi tau,,nak pegi SACC MALL ade Pesta Buku kat sana"..Owh maaf Farid Kamil kita tak mampu memadu kasih dialam mimpi lagi nampaknya..(@_@) <----muka kuciwa




Sekali lagi nawaitu dah pasang masa dalam keta..Tanak beli ape-ape nak tengok-tengok sahaja..Sahaja lah sangat kunun akhirnya tangan yang gatal ter'grab' satu buku nie..Taraaaa......



Giler kau dah lama aku cari buku ni..Nie semua gara-gara cite NORA ELENA lettew..Owh heaven sungguh bila diri ini dah berjaya membeli dengan jayanya..Okeh sila jeles dengan aku sekarang..hakhakhakhak

Lepas dapat buku tuh terus semangat aku berkobar-kobar tahap dewa nak cari lagi satu buku yang memang dah lama aku nak cari..(alasan sama sahaja sangat sadis) Sanggup tuh lautan umat manusia aku renangi semata-mata nak cari buku tuh..Khidmat anak buah haruslah digunakan untuk mengelakkan diri ini tersesat dan lemas dilautan itu..(cisss poyo betol padahal diri ini kena jage anak buah tuh sebab along aku dah hilang entah kemana)..Sampai hati..(T_T)

Jalan punyer jalan punyer jalan tak jumpe-jumpe jugak..Aishhh dah geram dah ni..Last-last bawak anak buah aku pegi booth ana muslim jew lah..Aku pon selaku makcik yang baik layankan saje..Lepas tuh kena paw dengan budak kecik tuh..Fuuuuu rasa cam nak nangeh hinjot-hinjot bahu 2 hari jew..Sadis sungguh..Tapi takpe aku kan makcik yang baekkk...~tangan didada mata keatas~..

Hajat untuk merabakkan poket diteruskan lagi..Kali nie kena bersemangat lebih lagi dari yang tadi..Skill mencelah dan mencilok haruslah digunakan dengan jayanya..Masa tuh dah peduli tidak dah dengan bau macam-macam,,bau ketiyak lah,,bau peluh melengas-lengas lah,,bau ape-ape ntah sebab dalam pale otak dok piki buku tuh aje..Tapi bila sampai satu selekoh merbahaya tibe-tibe...............'dush'..........AWWWWWWWWWWWWW aduhh aduhh duh duh duh duh...Satu 'sikuan' dari seorang hamba Allah tepat kesasaran yang memberi impak ya amat sakit paham tak..huwaaaa senak disitu tahu tak...Lepas tuh terus tarik tangan anak buah aku dan memblahkan diri menuju ke keta..Dah tak sanggup dah aku nak meneruskan perjalanan dalam lautan manusia tuh..(T_T)


*aku nak cari buku nie,,penah bace buku-buku dia before nie..Boleh tahan jugak sebab tuh nak cari..*
*sape-sape yang bace entry nie dah boleh cari buku nie buat hadiah untuk aku lah..hahahaha*

Kbaiiii...nak pegi isi minyak esok keje..=)


(p/s : tahukah anda kebanyakan manusia mempunyai semangat bekerja sebanyak 20% pada hari ISNIN dan 99% pada hari JUMAAT..cer teka kenapa cer teka)


6 comments:

suha said...

seronok betol ari ahad ko ye (^_^)

aku tak reti nk beli novel selain Norhayati Berahim punye..setia kn aku neh?haha

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

hahaha sonok lah sangat..rabak abeh poket-poket nie ha..aku bukanlah penggemar novel tapi entah acaner geram pulak tengok buku bebanyak mase pesta buku tuh..wahhhh setia betull..tapi memang novel2 norhayati berahim best2..=)

EZAN IDMA said...

hr jumaat mmg rajin keje sbb rest pnjg sket hehhe

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

EZAN IDMA : tahuu tak per sis..ngeh ngeh ngeh..kalau hari-hari hari jumaat kan best..yoooo..=)

nur diana rozali said...

untgla kje
bole?
aku hari2 adlh hari rabak sdunia
=p

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

hahahaha lepas nie bukan poket jewk rabak kot..bulu ketiyakk pown boleh rabak tahu..hahahah