♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Monday, July 25, 2011

♥ tips menjadi 'baby sitter' yang hebat dan hot ♥




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ




Siapa cakap nak jaga budak itu susah..Meh nak lempang sedas..Bukan susah sangat pon..Senang sangat macam makan kacang cap ibu jari kaki..Bagi remaja yang hot,,muda dan kacak bergaya macam aku nie (ceh ceh ceh) time ni lah nak belajar handle budak kecik nanti bila dah besar takdek lah mak mertua pandang kau sebelah mata sambil angkat-angkat kening..


Nikmat ilmu tuh paling best dan bermakna bila kita share dengan orang lain..Sebagai tuan tanah yang baik hati dan perasan lebih haruslah sharekan secubit pengalaman macam mana nak jadi 'baby sitter' yang terbaik punyer..(paling best kalau dipraktikkan kan oleh awek2 dan jejake2 yang masih single)..



TIPS PERTAMA
#Pastikan sebagai 'baby sitter' anda bangun seawal pagi yang boleh untuk sediakan sarapan pagi..Tapi tak tahulah kenapa "baby" nyer dulu yang bangun "sitter" nyer boleh pegi tibai tidur sambil mimpi indah dengan Farid Kamil..Itupon sebab Farid Kamil mintak diri dulu kalau tak maunyer terbongkang sampai petang..Jadi sarapan pagi takdek ditukar kepada sarapan TENGAH HARI..Gonjeng sungguh perangai baby sitter nih..=)


TIPS KEDUA
#Lepas makan sarapan tengah hari pastikan baby sitter kena buat muka ketat sambil ketap-ketap gigi..Paksa budak kecik yang dijaga pergi mandi dengan kadar segera dan umpan mereka dengan menyatakan bahawa anda akan membawa mereka keluar berjimba..Kalau mereka masih buat muka dek sambil tengok kartun dekat channel disney apa lagi terus keluarkan senjata "hanger baju" sambil menjerit "pegi mandi cepat,,pegi mandi cepat"..


TIPS KETIGA
#Tunaikan apa yang anda cakap tadi..Bawak je mereka keluar berjimba sekejap..Budak-budak ni bukan kisah sangat asal bawak pegi kedai runcit je pon beli jajan,,beli cekedis,,beli cadbury patblas ketol pon dah cukup memadai dah..kan kan kan..=)

*ceh ceh ceh ceh baby sitter yang terbest bawak budak kecik yang dijaga pergi jalan-jalan TENGOK baju raya*
*tengok sahaja beli kendian yer*


Ha tengok bawak pergi jalan tengok baju raya je pon kemain sakan dia hepi siap terkinja-kinja lagi (okeh tipu =P )..Memang dasar kanak-kanak lah kanak-kanak tuh..haha Tapi kena paham kanak-kanak ni bukan macam orang dewasa yang tahan lasak..Diaorang ni jalan sikit je dah penat,,so sebagai upah kenalah tunaikan permintaan mereka sebagai balasan penat lelah mereka temankan anda keluar..Pearghhh upah lagi..(sambil seluk poket belakang)


*BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM sambil buat muke tersengeh bak kerang busuk bila dapat tunaikan kempunan nak makan sizzling mee..Dasar kanak-kanak sungguh..Cisssss*



TIPS TERAKHIR
#Pastikan kanak-kanak yang anda jaga bukan lah 'pencukur bulu kaki' yang hebat..Alamatnyer terkopak lah poket anda..hahaha Sekali sekala boleh la berkali berkala alamat tak kawin lah baby sitter kau nie gare-gare kena paw dek kanak-kanak..huuuuhh sadis sungguh..

Okeh sekian sahaja tips untuk menjadi baby sitter yang hebat..So apa lagi ayuh praktiskan dan anda akan menjadi baby sitter yang hebat seperti aku..(sambil buat muka berlagak giler)..

*pengalaman jadi baby sitter budak gemok baju merah dari die dalam perut sampai lah sedebab nie adelah pengalaman yang paling best dan awesome dalam hidup* (tepuk tepuk tepuk) muahhh sebijik..=)



(NOTA KAKI: esok mak aku balik kampung tengok atuk aku sakit,,plis my dear doakan yang terbaik untuk atuk aku..AMIN)

6 comments:

Ms.Az said...

tim pun jaga budak aka adik2 sendiri.. dr umur 3bulan smp la skrg.. best kan jge budak ni.. :)

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

Ms.Az : yes agree sangat2..kadang2 jage budak nie macam terapi..jiwa jadi tenang je..lagi2 jage baby..=)

sharifahzakiah said...

setuju sgtttt !!! hik3 eee comeynyeee si debab tuhhh ^^

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

sharifahzakiah : comey macam acik die an an an an..hehehehee =)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

xdek penglmn jga budak tecit...jaga budak2 masuk air jek penah..macam ko..

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ : hakhakhak..banyak laa ko aku masuk air,,kanak2 comel adelah an an an...=)