♥ sayunk-sayunk kuh ♥

Saturday, April 23, 2011

♥ ben ashaari cari blog lah ♥


Tadi bukak belog then seperti biasa aku akan skodeng dulu entry-entry baru yang dipost..Skodeng sana,,skodeng sini,,skodeng sinu..hahaha..Dah merata-rata aku dok terjah tadi tetiba nampak pasal la dyeorang buat tajuk sama je nie..Aishh nie mesti ade join pape nie,, tak boleh jadi nie nak kena join jugak nie..(dasar kepohcii)..hehehehe So kita pon pergi laa ke belog tuan tanah tuh..Kalau ikutkan masuk ni dah 2 kali aku join segmen bro nie..Sebelum nie aku join segmen "ben ashaari ajak jadi budak sat"..

Okei syarat-syarat die follower kena bawah 1000..Adess aku nyer follower tersayang pon cukup-cukup jari kaki + jari tangan..(oh maluuu)..Nak dapat 1000 tuh ooOoo mak aih makan taun jugak tuh..hehehe So apa salahnya aku mengejoinkan diri dalam segmen nie untuk menambah kenalan-kenalan baru kan..=)

Syarat pertama dah lepas then syarat keseterusnya:-

1. letak header belog tuan tanah yang cool giler tuh..=)


santai bersama cik jenab..ceh ceh ceh perasan okeii..

2.SIAPA MEMPENGARUHI ANDA UNTUK MEMBUAT BELOG

Kalau ikut asal usul belog aku nie takdek sape dok pengaruh pon..Tapi mase mula-mula buat dulu awal tahun 2010,,masa tu tengah cuti sem..So duduk rumah takdek buat ape-ape,,hari-hari lah muka aku online faceby..Then kawan aku sorang nie suka pulak post entry baru dye kat faceby makanya dasar minah kepohci aku pon gi lah skodeng belog dye setiap hari tau..Al kisah silent reader lah konon..(ceh ceh ceh)..Lepas tuh 'ter' buat la belog sendiri,,(ceh ceh ceh lagi)..

Bila dah 'ter'buat belog sendiri tuh mula lah adess cane nak wat nie..Terpaksalah si buta kayu nie study dulu selok belok belog tuh sendiri..Berbulan-bulan jugak lah study sebab langsung tak tahu apa-apa (sadis kan) ditambah lak masa tuh tengah study takde masa sangat..Then dalam bulan 5 barulah aktif sikit masa tuh aktif pon sebab dah nak habes study..hahaha..Konon-konon nak mengabadikan kenangan terakhir dekat dalam belog lah..(cengkonon)..Tapi lepas buat 2 3 entry aktiviti berbelog ni distopkan lagi sebab masa tuh keje + ada masalah family sikit..Kecian belog bersawang-sawang lagi..=( tapi sekarang semakin aktif dengan jayanya..hooyeehh =)


3. SIAPAKAH SUMBER INSPIRASI ANDA

Kalu nak cakap pasal sumber inspirasi ni banyak kot..Pertama sekali op kos laa dari blogger-blogger femes emes..Siyes 1st blogger femes emes yang aku kenal "BLOG REALITI KONSPIRASI"..Itupon aku tau dari karton comel lote yang dye lukis tuh..Lepas tuh baru lah kenal blogger-blogger femes lain..Macam nie,,macam nie,,macam nie dan macam-macam lah..Kadang-kadang bila masuk je belog dyeorang oooOOoo mak aih rase macam kecik nyer lah aku nak dibandingkan dengan dyeorang sume..

Dan lagi 1 belog opkos laa belog ni..Sebab dari belog dyelah aku belaja selok belok belog nie walaupon bukan dye yang ajar aku pon..Langkah pertama mesti aku g belog dye dulu lepas tuh barulah aku terjah follower-follower dye punyer belog..Dari situlah belaja lah sendiri cane nak wat tuh nak wat nih..Tapi sekarang dah banyak belog yang boleh aja kita macam-macam..So dengan penuh rendah diri aku nak mencemar duli nak buat pengakuan yang aku selalu g belog ko dulu..Time kaseh tau kawan..Sayang ko 5 saat lah..hehehehe =)


(p/s : saper tak join lagi meh la join..hai kenalan baru..ecehhh)

15 comments:

NisaAdnan said...

berenang dari belog abg beng kebaboww ^^

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

NisaAdnan : amboiii jauh berenang..hehehehe =)

nur diana rozali said...

bravooo..ko mmg pndi blogging
bgus3

Syuxer said...

Saya singgah dari segmen ben ashaari cari bloglah aka awok blogger baru yer..

Salam perkenalan dan follow u..:)

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

@nur diana rozali :pandai lah sangat kn kn kn..pok kang bru taw.hehehe

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

@Syuxer : salam perkenalan jugak..orite nnty ceq terjah belog kamuu yer..=)

::Mastura Zakaria:: said...

jalan2 bace entry.....salam perkenalan=)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hye!!hye!!
jalan2 dari segmen abg ben..
menjejak 27 kamo disini!!!

❤salam singgah dari mummy weiyda❤
❤eppy blogging ya!❤

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

diyana said...

singgah sini!!
nak kenal2 antara satu sama lain..:))

Syah_Ridzeah said...

singgah dari blog abg ben..
salam perkenalan.. ^^

b!Ntang said...

hye! jalan2 kt sini.. hehe :)
singgah dri blog abg BEN .. lalala.. nice to meet u! :))

syaz rini said...

singgaah dr blog ABG BEN..:)

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

::Mastura Zakaria:: : siler2..salam perkenalan jugak..=)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ : time kasih..nnty ceq terjah okei..=)

diyana : hye..salam kenal jugak..=)

Syah_Ridzeah : hye...salam kenal jugak..=)

b!Ntang : hailooo bintang..=)

syaz rini : siler2 singgah lagi..=)

mas saari said...

salam singgah n follow sini!
Mas dtg intai2 sape sumber inspirasi awak utk berblog..

♥ ..cik jenab a.k.a fieza ..♥ said...

mas saari : mekasih mas..:)